03 Eylül 2009

Comscore - Temmuz Ayı Analizi

Bir ay öncesinin verilerini sisteme koyan Comscore 'da Ağustos ayını bitirdiğimiz için Temmuz ayı analizini yapalım istedim. Major bir değişiklik beklememek lazım her ay aslında, ama rakamlar önemli tabii ki.
- Temmuz ayında en çok tekil kullanıcı Google sitelerini ziyaret etmiş. 17,5 milyon kullanıcı, yani kayıtlı Türk kullanıcılarının %92 'si anlamına geliyor bu. Microsoft siteleri %89 ile ikinci, Facebook %78 ile üçüncü. Onları Doğan Holding, Mynet, Milliyet takip ediyor.
- Sitede harcanılan toplam dakikada Microsoft grubu liderliği ele alıyor. 10 milyar dakika ile. Bu nette harcanan toplam zamanın %30 'u. Sebebini daha önce de yazmıştım. İkinci Facebook : 3,4 milyar dakika. Google üçüncülüğe düşüyor : 2,3 milyar dakika. Takipçiler Mynet, DOL, Gameforge siteleri(ogame vs.).
- Toplam pageview sıralamasında Facebook 6,5 milyar sayfa(Toplamın %12 'si) ile birinci. Google grubu 5,5 milyar, Microsoft grubu 3,3 milyar sayfa. Mynet, Sahibinden.com ve DOL onları takip ediyor.
- Site genel trafiği sıralamasına gelirsek Google 733 milyon, Microsoft 511 milyon, Facebook 376 milyon, Mynet 82 milyon, DOL 70 milyon, Milliyet 54 milyon.
Merak ettikleriniz için sag üste mailimi yazdım artık, bilginize..

Share this Post


Digg'de bu makaleyi paylaş! Twitter 'da bu makaleyi paylaş!Del.icio.us 'da bu makaleyi paylaş!Facebook'da bu makaleyi paylaş!MySpace'de bu makaleyi paylaş!
Google Bookmarks'a bu makaleyi ekle! Reddit'te bu makaleyi paylaş!

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Web Statistics