02 Eylül 2009

Ben bilmem Google bilir


Lafı uzatmadan söyleyeyim. Bu ay internette dolaşıp Google 'a hiç uğramayan 1,5 milyon Türk var. Siteyi bilmediklerini hiç zannetmiyorum. Benim fikrim bunların girdiği sabit siteler var, ve onlarla işleri bittikten sonra power düğmesine basıp kapatıyorlar bilgisayarı. Yargılamıyorum kesinlikle fakat, bu 1,5 milyon insanın internetten hiç hazzettiğini zannetmiyorum. Çünkü Comscore Inc. rakamlarına göre, türk internet kullanıcılarının %92 si Google 'ı kullanıyor. Ülkede her gün ortalama 8,6 milyon farklı insan internete giriyor ve bunların 7,3 milyonu Google 'a giriyor. Türkiye 'de en çok girilen sitenin o olduğunu söylemeye gerek bile kalmadı zaten, şu an girmeyenleri anlamaya çalışıyoruz.
Bu arada Google derken bahsettiğimiz www.google.com değil sadece. Geniş çaplı siteler bir marka olarak ele alınıyor Comscore 'da. Bu rakamlar aslında, Gmail, Google Earth, Google Maps, GTalk gibi markanın diğer ürünlerinin de toplam rakamları. Fakat Google ürünlerini kullanırken google.com 'a girmeyen kitle %2 lik bir dilim oluşturuyor. Anlaşılması zor bir kullanıcı grubu daha. Belki de Yahoo çalışanlarıdır :) . Gerçi toplum bu rekabette taraf tutmuyor. Yahoo kullanıcılarından Google 'ı da kullanan insanların oranı %99,6. Lafı gelmişken Yahoo 'nun 6 milyon kullanıcısı var ülkemizde, her 3 kişiden birine denk geliyor bu da. Google 'ın biraz(!) gerisindeler.

Share this Post


Digg'de bu makaleyi paylaş! Twitter 'da bu makaleyi paylaş!Del.icio.us 'da bu makaleyi paylaş!Facebook'da bu makaleyi paylaş!MySpace'de bu makaleyi paylaş!Google Bookmarks'a bu makaleyi ekle! Reddit'te bu makaleyi paylaş!

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Web Statistics