05 Ağustos 2009

Acil Durum Hattı

Eski zamanları hatırlarsınız, ne 3G vardı, ne wireless.. Şimdiki standart bağlanma hızının (saniyede 1024 KB) %5,4 'ü idi dial-up'lar. Saniyede maksimum 56 KB indirebiliyordunuz ve hafızanızı zorladığınızda ne kadar zor günler olduğunu hatırlarsınız. Bırakın videoyu, bir resmin yüklenmesi dakikaları bulabilirdi.
Ama teknolojik olarak o kadar ileride değiliz. Hala kullanan insanlar var ne yazık ki ülkemizde. ADSL yokluğundan mıdır, yoksulluktan mıdır sebebini bilemeyiz fakat dial-up kullanıcıları son 3 ayda 153 milyon sayfa ziyaret etmiş. Toplam ülkemizdeki pageview sayısının binde 2'sine denk gelse de; bu rakam, bu çaba şaşırtıcı.
Bu takdir edilesi zorluklarla savaşıp internete giren kullanıcıların 3'te 1'i nereyi ziyaret ediyor biliyor musunuz? Dağ başında, köylerinde, tatilde bile hayatlarından çıkaramadıkları site ne olabilir? Haber, mail, spor... Hiçbiri değil... Facebook.


Share this Post


Digg'de bu makaleyi paylaş! Twitter 'da bu makaleyi paylaş!Del.icio.us 'da bu makaleyi paylaş!Facebook'da bu makaleyi paylaş!MySpace'de bu makaleyi paylaş!
Google Bookmarks'a bu makaleyi ekle! Reddit'te bu makaleyi paylaş!

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Web Statistics