06 Ağustos 2009

Iki karpuz, bir koltuk

Bir site yaratmak istiyorsunuz? Farklı birşey olsun, web 2.0'a uygun, eğlenceli, kullanımı kolay bir social network güzel bir fikir. Kullanıcılardan hayatın her anında, düşüncelerini, duygularını, yaptıklarını, yapamadıklarını, kısacası arkadaşlarına ne aktarmak istiyorsa onları paylaşmalarını istiyorsunuz. Ama siz ne vereceksiniz? Ayrıca ne kadar luzumu var? Insanlar fotograflarını(flickr), videolarını(youtube, dailymotion), internette yakaladıklarını(del.icio.us, reddit) paylaşabiliyorken; bunların hepsini bir arada yapabilme imkanı veren facebook'u şiddetle kullanıyorken, sizin sanal aleme katkınız ne olabilir?
Birçok faktörün etkisi de var elbette, moda bunun en önemli örneği. Şu an revaçta olan twitter ve friendfeed beraber yürüdükleri bu yolda birbirlerinden farklı birşey vaad etmezken aralarındaki üye sayısı farkı yoruma açık.. Comscore Inc. verilerine göre Türkiye'de friendfeed 111000 üyeye sahip, twitter 321000. Dünyada mı? Fark şaka gibi. 2.6 milyona 60 milyon...


Share this Post


Digg'de bu makaleyi paylaş! Twitter 'da bu makaleyi paylaş!Del.icio.us 'da bu makaleyi paylaş!Facebook'da bu makaleyi paylaş!MySpace'de bu makaleyi paylaş!
Google Bookmarks'a bu makaleyi ekle! Reddit'te bu makaleyi paylaş!

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Web Statistics