31 Ağustos 2009

İyi günlerde kullanın

Alışveriş insanoğlunun en büyük tutkularından bir olmuştur hep. Bunu kendine yediremeyen ama bu sektöre milyarlarını dökmüş birçok kişiden biri olarak internet alışverişine hep sıcak bakmışımdır. Fakat gerek güvensizlik, gerek teknolojik bilginin yetersizliği sayesinde ülkemiz insanı hala kredi kartıyla boğuşurken internetten para harcamaya pek kendini açmış değildir. Britney Spears'ın çiğnediği sakızın, Bilkentli bir kızın iç çamaşırının (fake çıktı sonra) dahi satıldığı bu sisteme adapte miyiz ona bakalım.
Bu sektörün en önemli ismi e-bay, onun Türkiye şubesi GittiGidiyor, ve Hepsiburada 'yı dahil ettiğimiz Comscore Inc. araştırmasının sonuçlarına göre kupa GittiGidiyor 'un. 4,3 milyon kullanıcısı var, Hepsiburada 3, ebay ise 2 milyon kullanıcı ile onu izliyor. Türkiye rakamları elbette.
Dikkat etmemiz gereken husus, bunların kaçı aynı insan? GittiGidiyor 'un kullanıcılarının 1,6 milyonu aynı zamanda Hepsiburada kullanıcısı. yani GG'nin %38 'i , HB'nin %54 'ü aynı insanlar aslında. Bu da GG ve HB 'nin toplam 7,3 milyon değil 5,7 milyon kullanıcısı var demek. İlginç bir ayrıntı ikisinin de %23 'ü ebay kullanıyor. Türkiye sınırlarında yaşayan fakat sanal alışverişlerini GG veya HB 'den değil de ebay'den yapan 280.000 insan da aramızda bu arada.
Kısacası 6 milyon insan kredi kartını sanal aleme emanet etti edecek. Ülke genelinde her 3 kişiden biri demektir bu. Yüksekmiş aslında. Kaç kişide kredi kartı var ki?

Share this Post


Digg'de bu makaleyi paylaş! Twitter 'da bu makaleyi paylaş!Del.icio.us 'da bu makaleyi paylaş!Facebook'da bu makaleyi paylaş!MySpace'de bu makaleyi paylaş!
Google Bookmarks'a bu makaleyi ekle! Reddit'te bu makaleyi paylaş!

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Web Statistics